22 Mart 2010 Pazartesi

Bir kadını sevmek

Bir kadını sevmek, 3 dönümlü yaşamın en iğrenç kısmıdır. Aşk: bir yüz metre koşusunda duyguların, mantığı geçmesidir. Aşk öyle bir oyundur ki içinde en acı baharatları bulundurur. İnsana yeryüzünde cehennemi yaşatır. Erkekliğinin son satırlarını yazarsın… Bu dönemin bitiş noktasında hayata ezilmişliğinin simgesini göstereceksin: o simge yüzün olacak! O acınası yüzün olacak, kadınlara bakarken ki o acizliğin yaratılış destanını yok sayacak! Adem , nasıl bir kadın için cennetten kovulduysa, sende yeryüzünden kovulacaksın, yeryüzüne inşa ettiğimiz o cennetten…

(Sürrealist bir resimle aşk bu olsa gerek)

Aristo, mantığın temellerini atarken, aşkı katmadı araya! Yanıldı, büyük bir yanılgı bu! Aşk yeryüzündeki mantığın bitiş noktasıdır.


Aşk, çıkmaz bir sokakta top oynamaktır. En yetenekli bir futbolcu bile bir filozof gibi asırlarca düşünse çıkamaz bu çıkmaz sokaktan!


Aşk kadınla erkeğin birbirini aldatmasıdır, bir filmi tekrardan izlemek gibi. Sonunu bildiğin filmi tekrardan, defalarca , binlerce kez izlemek. Sonu hep aynı; ayrılık-hüzün-intihar!

Aşk üstümden öyle bir geçti ki asfalta ki paspas oldum arabalar için…

Ben yazmaya devam ettikçe , sen bu içi boş olan yazıya “ bön bön “ bakacaksın. En iyisi bu boktan yazıyı güzel bir sözle bitirelim. Ne de olsa her zaman birisi bizden önce güzel bir şey söylemiştir düşündüğümüz konu hakkında…

“Ey aşk, güzel ve kısasın... Aşk insanı birliğe, bencillik yalnızlığa götürür.” / Schiller

0 yorum:

Yorum Gönder